ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cooperarea moldo-croată a fost discutată la întrevederea speakerului cu Ambasadoarea Republicii Croația

14:39 | 07.12.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadoarea Republicii Croația în Republica Moldova, cu sediul la București, Marija Kapitanović, a relatat pentru MOLDPRES Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului.

În cadrul discuției, oficialii au identificat câteva subiecte, care ar intensifica cooperarea parlamentară. Printre ele figurează reforma justiției și combaterea corupției în instituțiile statului; asigurarea securității energetice; combaterea știrilor false; lupta cu COVID-19 și dezvoltarea sectorului agricol.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și-a exprimat determinarea de a iniția și a implementa reformele necesare pentru a asigura un climat prielnic investitorilor străini, a moderniza infrastructura drumurilor, a dezvolta turismul rural și de a promova produselor autohtone.

”Republica Moldova, ca și alte țări, trece prin mai multe provocări, însă actuala guvernare, cu ajutorul partenerilor externi, depune tot efortul pentru a atenua efectele crizei energetice și a celei pandemice asupra cetățenilor”, a menționat speakerul Igor Grosu.  

La final, oficialii au făcut un schimb de păreri cu privire la situația de securitate regională, cooperarea dintre Republica Moldova și Republica Croația în plan regional, dar și în cadrul organizațiilor internaționale.

Foto: Parlament

img21009406

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!