ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldovenii vor putea intra în România doar cu un test PCR negativ

17:56 | 07.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Începând cu 10 decembrie 2021, pe teritoriul României intră în vigoare o serie de restricții noi valabile până în 8 ianuarie 2022. Printre acestea se numără: măsura carantinei la domiciliu cu o durată de 14 zile cu privire la persoanele care sosesc din statele terțe (inclusiv Republica Moldova) și nu prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru COVID-19, comunică MOLDPRES.

Potrivit autorităților de la București, testele PCR trebuie efectuate cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii).

Sunt exceptați de la măsura carantinei: copiii cu vârsta mai mică sau egală de 12 ani; copiii cu vârsta mai mare de 12 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării, ori persoanele care nu au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, care rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR; persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul țării.

Totodată, sunt exceptați de la măsura carantinei conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă, precum și conducătorii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane, nevaccinați ori care nu au fost confirmați pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, iar deplasarea se realizează doar în scop profesional.

Foto simbol

img21009414

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!