ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 11 mii de șoferi au fost sancționați în 2021 pentru că nu au acordat prioritate pietonilor

18:11 | 07.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. De la începutul anului curent, peste 11 000 de șoferi au fost sancționați de către inspectorii de patrulare pentru că nu au acordat prioritate pietonilor, comunică MOLDPRES.

În acest context, Inspectoratul Național de Securitate Publică vine cu mai multe recomandări pentru șoferi, dar și pentru pietoni. Astfel, oamenii legii îndeamnă șoferii să încetinească viteza înaintea zonelor pietonale; să nu vorbească la telefon în trafic; să se deplaseze încet dacă vizibilitatea este redusă.

De asemenea, pietonii sunt îndemnați să nu traverseze strada în fugă; să poarte obiecte cu elemente reflectorizante, iar noaptea să își folosească telefonul pe post de lanternă pentru a deveni mai vizibili.

Foto simbol

img21009415

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!