ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputaţii de la Comrat din nou n-au reuşit să aleagă conducerea Adunării Populare

08:58 | 08.12.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Deputaţii nou-aleşi ai Adunării Populare din UTA Gagauz-Yeri (APG) nu au reuşit nici în şedinţa de ieri să aleagă speakerul şi organele de conducere ale legislativului autonomiei şi au decis să revină asupra subiectului peste o săptămână, transmite MOLDPRES.

Aceasta a fost a şaptea tentativă de a alege preşedintele APG care a eşuat. În şedinţa de ieri au fost înaintate două candidaturi, Dmitri Constantinov şi Victor Petrov, însă procedura de vot nu a putut fi derulată deoarece deputaţii nu s-au putut înţelege asupra locului de amplasare a cabinei de vot.

Deputaţii de la Comrat au decis să continue şedinţa marţi, 14 decembrie, conform gagauzinfo.md.

Adunarea Populară a UTA Găgăuzia (Gagauziyanin Halk Toplușu) este autoritatea reprezentativă și legislativă a Unității Teritoriale Autonome cu statut special Gagauz-Yeri, parte componentă a Republicii Moldova. APG este formată din 35 de deputați, aleși pentru un mandat de patru ani, în circumscripții teritoriale uninominale.

Ultimele alegeri în APG au avut loc pe 19 septembrie.

Foto: gagauzinfo.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!