ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

347 de obiecte explozive au fost nimicite de geniști luna trecută

10:10 | 08.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Pe parcursul lunii noiembrie, echipele de geniu ale Armatei Naționale au executat 17 misiuni de deminare, fiind solicitate în raioanele Ștefan Vodă, Ungheni și Orhei, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Ministerului Apărării, în urma cercetării solului, geniștii militari au depistat 347 obiecte explozive şi peste 13 900 cartuşe de diferit calibru, din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Marea majoritate a obiectelor explozive au fost depistate în satul Răscăieți din raionul Ștefan Vodă. Acolo în urma cercetării terenului, au fost descoperite 304 obiecte explozive de diferit calibru și peste 3 900 de cartușe. În aceeași localitate, o altă echipă de deminare a identificat 10 000 de cartușe și 17 obiecte explozive, printre care proiectile de artilerie și mine antipersonal.

Toate munițiile au fost distruse în condiții de maximă securitate.

De la începutul anului curent, geniștii Armatei Naționale au lichidat 1 328 de obiecte explozive și 27 868 de cartușe.

Foto: MA

img21009428

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!