ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O schemă frauduloasă de introducere a pieselor auto în țară a fost deconspirată de oamenii legii

12:38 | 08.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Ofițerii Direcției investigații complexe a Inspectoratului Național de Investigații, timp de două luni, au documentat activitatea ilegală a doi bărbați, care comercializau piese auto noi și uzate, introduse în țară prin regiunea transnistreană, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, cei doi au creat un cont bancar pe numele unuia dintre ei, pe care erau transferate în avans mijloace financiare. Ulterior, piesele auto erau introduse pe teritoriul țării prin eludarea controlului vamal.

Bărbați livrau piesele auto pe întreg teritoriul țării, fără a elibera un bon de plată și fără a deține un act de proveniență. Valoarea pieselor depistate și ridicate se estimează la aproximativ 100 mii de lei.

Conform legislației în vigoare, dacă vor fi găsiți vinovați cei doi riscă amendă de la 7 500 la 10 mii de lei.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!