ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Administrației de Stat a Drumurilor

12:48 | 08.12.2021 Categorie: Comunicate

Reabilitarea sectoarelor drumului național R1 Chișinău – Ungheni – Sculeni din raioanele Strășeni și Ungheni – discutată în cadrul unei ședințe cu antreprenorul

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Reprezentanții ASD au desfășurat o ședință cu antreprenorul Evrascon JSC (Azerbaidjan) pe marginea progresului lucrărilor de reabilitare a drumului național R1 Chișinău – Ungheni – Sculeni.

Primul segment în reparație cu o lungime de 17,6 km, traversează orașele Vatra și Strășeni și înregistrează un progres de execuție a lucrărilor de circa 92%.

Antreprenorul urmează să execute pe acest sector lucrări de instalare a barierelor metalice, construcție a parapetelor New Jersey, aplicare a marcajului rutier, instalare a indicatoarelor, amenajare a podețelor, etc.

Reparația porțiunii de drum, care este parte a traseului național R1 este finanțată din împrumutul de peste 23 de milioane de euro, alocat Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană de Investiții.

Al doilea segment în reparație cu o lungime de 22,1 km, traversează localitățile Cornești, Romanovca și Pârlița din raionul Ungheni și înregistrează un progres de execuție a lucrărilor de circa 90%.

Pe acest tronson, antreprenorul trebuie să finalizeze lucrările de amenajare a podețelor, construcție a trotuarelor, amenajare a trecerilor pentru pietoni, executare a acceselor la proprietăți, instalare a indicatoarelor rutiere.

Reparația acestui sector are o valoare de circa 15 milioane de euro, împrumut alocat Guvernului Republicii Moldova de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

ASD monitorizează permanent derularea contractelor încheiate cu Evrascon și acordă tot suportul necesar pentru implementarea lucrărilor, care se desfășoară cu întârzieri.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!