ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova ar putea primi un grant de 60 mln de euro pentru gestionarea crizei din sectorul energetic

13:32 | 08.12.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Comisia Europeană ar urma să ofere Republicii Moldova un grant de 60 de milioane de euro pentru gestionarea crizei din sectorul energetic. Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană a avizat astăzi inițierea negocierilor și semnarea Acordului de finanțare dintre Guvernul Moldovei și Comisia Europeană, comunică MOLDPRES.

Potrivit acordului, banii vor fi oferiți sub formă de asistență nerambursabilă în cadrul Instrumentului de vecinătate, cooperare pentru dezvoltare și cooperare internațională – Europa Globală.

Scopul documentului este de a atenua impactul social-economic ca urmare a creșterii prețurilor la gazele naturale. Suma urmează a fi debursată, într-o singură tranșă până la finele lunii curente.

img21009445

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!