ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Utilizarea durabilă a resurselor de apă din Prut, Nistru și Dunăre se află pe agenda Guvernului

16:38 | 08.12.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Republica Moldova și România vor continua cooperarea privind utilizarea durabilă a resurselor de apă din Prut și Dunăre. Astăzi, Cabinetul de miniștri a aprobat actualizarea componenței părții moldovenești în Comisia hidrotehnică interguvernamentală pentru implementarea Acordului moldo-român privind cooperarea pentru protecția și utilizarea durabilă a apelor Prutului și Dunării. Documentul a fost semnat la Chișinău în 2010, informează MOLDPRES cu referire la  Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Scopul actualizării componenței Comisiei este determinat de necesitatea protecției și utilizării durabile a resurselor de apă, a exploatării Nodului Hidrotehnic Costești-Stânca de pe râul Prut, precum și aplicarea altor prevederi ale Acordului. 

De asemenea, se va iniția organizarea celei de-a doua sesiuni a Comisiei hidrotehnice interguvernamentale pe teritoriul Republicii Moldova.  

Totodată, Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de astăzi un alt proiect care prevede actualizarea componenței delegației oficiale pentru negocierea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi cel al Ucrainei privind asigurarea funcţionării Complexului Hidroenergetic Nistrean.

Ultima ședință de negociere a Acordului a avut loc în decembrie 2018, la Kiev.

Foto: Guvern

img21009458

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!