ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Biroului politici de reintegrare

12:31 | 09.12.2021 Categorie: Comunicate

O ședință de lucru consultativă pe aspecte ce țin de activitatea agenților economici din regiunea transnistreană a fost organizată sub egida Biroului politici de reintegrare

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. Șeful Biroului politici de reintegrare Alin Gvidiani a facilitat desfășurarea unei ședințe de lucru consultative cu reprezentanții autorităților naționale relevante.

Subiect al discuțiilor a constituit activitatea agenților economici din regiunea transnistreană ce efectuează operațiuni comerciale externe prin punctele de trecere de pe segmentul central (transnistrean) al frontierei de stat, în contextul dezvoltării controlului în comun cu implicarea colaboratorilor vamali și de frontieră din partea Republicii Moldova și a Ucrainei.

Participanții la ședință au trecut în revistă cadrul normativ aplicabil în această sferă, precum și au efectuat un schimb de opinii și de idei pe marginea posibilităților de ajustare a acestuia din perspectiva promovării spațiului economic/comercial unic și a uniformizării cerințelor aplicabile pe întreg teritoriul țării, inclusiv reieșind din angajamentele internaționale la care Republica Moldova este parte.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!