ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Centrul MEDIACOR va fi deschis două zile pentru toţi vizitatorii

12:47 | 09.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. Toţi cei interesați de industria creativă şi digital-media vor putea vizita Centrul MEDIACOR, amplasat în sediul Universităţii de Stat din Moldova (USM), care a organizat, în perioada 9-10 decembrie, Zilele Uşilor Deschise, transmite MOLDPRES.

Administratorii centrului au îndemnat pe toţi cei interesaţi să cunoască îndeaproape ce înseamnă un centru de excelență pentru producție digital-media. În cadrul evenimentului vor fi organizate tururi specializate, prin cele patru zone tematice ale hubului de producție digitală, amplasate pe o suprafață de 3400 de metri pătrați.

“Vor fi prezentate spațiile ce sunt oferite de MEDIACOR profesioniștilor, studiourilor de producție, studenților pentru colaborare, instruire și realizare de produse multimedia, aplicând tehnologii în pas cu tendințele globale din media digitală”, conform unui comunicat al Centrului.

La fel, vor fi expuse în regim de lucru tehnologii media pentru virtualizarea platourilor de filmări. Vizitatorii vor putea urmări prin lentilele ochelarilor RV desenul animat ARIPI, prima producție locală de realitate virtuală. Totodată,  Școala de film MILAP (Make It Like A Pro) va lansa la MEDIACOR un nou curs cinematografic cu instruiri practice şi teoretice realizate de cineaști și videografi notorii. La fel, oaspeţii centrului vor descoperi activitățile new media ale Școlii de Studii Avansate în Jurnalism, care este primul rezident MEDIACOR.

MEDIACOR este primul centru de excelență pentru de producție digital-media ce marchează o nouă etapă în dezvoltarea Industriilor creative din Republica Moldova. Crearea MEDIACOR a fost posibilă datorită parteneriatului dintre  Ambasada SUA, Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Guvernele Suediei, Marii Britanii, Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Culturii, Universitatea de Stat din Moldova și Asociația COR. Valoarea parteneriatului este de aproape trei milioane de dolari, dintre care 1,3 mln de dolari reprezintă suportul USAID, Suedia și UK aid.

Centrul a fost inaugurat la 17 noiembrie. Găzduit de USM, MEDIACOR oferă spații pentru colaborare, producție, filmări și post-producție care vor permite studenților, profesioniștilor și studiourilor de producție să realizeze produse media la standardele industriei media, aplicând noi tehnologii în pas cu tendințele globale din media digitală.

img21009484

img21009484

img21009484

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!