ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O nouă ședință comună a Guvernelor de la Chișinău și București va avea loc la începutul anului viitor

13:21 | 09.12.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. O nouă ședință comună a Guvernelor de la Chișinău și București va avea loc la începutul anului 2022. Declarația a fost făcută astăzi de către premierul României, Nicolae Ciucă, în cadrul unei conferințe susținută în comun cu prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, comunică MOLDPRES.

Șeful Cabinetului de miniștri de la Chișinău a precizat că noua ședință va fi un imbold pentru o cooperare mai intensă pe toate domeniile. „Avem şansa istorică să transformăm comunitatea de limbă într-o comunitate a marilor proiecte, în beneficiul oamenilor de pe ambele maluri ale Prutului, prin construirea la propriu şi la figurat de noi poduri, fie că vorbim de interconexiunea în sfera energetică, fie că discutăm despre racordarea infrastructurii de transport din Republica Moldova la rețelele europene, fie că punem bazele facilitării telecomunicațiilor între cele două maluri. Republica Moldova contează pe ajutorul României şi pentru îndeplinirea agendei Guvernului de a transforma Moldova într-un stat european modern, în care legea şi statul de drept să stea în capul mesei, iar instituțiile să aibă capacitatea deplină de a lucra în interesul cetățenilor şi nu în slujba unor interese particulare şi obscure", a opinat Gavrilița.

Premierul de la București a menționat că agenda bilaterală pentru perioada următoare prevede proiecte clare și de impact pentru cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului. “Am convenit pentru avansarea accelerată a proiectelor bilaterale în domeniile cheie. Există deschidere şi un climat de încredere fără precedent în planul relațiilor bilaterale și dorim să încheiem cât mai curând un acord de asistență nerambursabilă cu Chișinăul”, a spus Ciucă.

Astăzi, premierul Natalia Gavrilița se află într-o vizită oficială la București, unde are preconizate întrevederi cu șeful statului român Klaus Werner Iohannis, președintele Senatului Florin Cîțu și cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Foto: Agerpres

img21009487

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!