ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noțiunea de ”bullying” va fi introdusă în lege

13:42 | 09.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. Noțiunea de ”bullying” va fi reglementată în Codul Educației. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de Parlament în prima lectură, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, fenomenul de bullying va fi reglementat și recunoscut ca formă de violență psihologică, care are drept rezultat crearea unei situații de intimidare.

Totodată, proiectul stipulează că după intrarea în vigoare a modificărilor legislative, autoritățile responsabile vor elabora normele metodologice pentru aplicarea Legii și vor propune practici de prevenire și combatere a acestui fenomen.

Statisticile arată că, în Republica Moldova, 86,8% dintre elevii claselor a VI-a – a XII-a sunt afectați de bullying.

Bullying-ul este considerat o formă de violență fizică și psihologică, o conduită intenționată care vizează producerea unor prejudicii (rănire, distrugere, daune) unor persoane.

Foto: humanium.org

img21009488

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!