ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Naționale a Pieței Financiare

15:12 | 09.12.2021 Categorie: Comunicate

CNPF a desfășurat o instruire online de educație financiară pentru elevii Liceului ”Litterarum”

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. Discipolii Instituției de Învățământ Liceul ”Litterarum” au participat ieri, 8 decembrie, la o sesiune online de educație financiară, susținută de angajații Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF). Instruirea a fost organizată în regim interactiv și a fost destinată elevilor din clasele a VIII-a –XII-a.

Tinerii au avut posibilitatea să afle despre misiunea și rolul autorității de supraveghere, precum și aspectele de activitate a celor trei sectoare ale pieței financiare nebancare (asigurări, de capital și sectorul organizațiilor de creditare nebancară). Prezenți în sala virtuală, elevii au fost foarte activi și au manifestat interes față de modalitățile existențe în R. Moldova de efectuare a investițiilor și obținere a profitului, tipurile de asigurări facultative, monedele virtuale etc.

Instruirea a fost organizată în contextul parteneriatului dintre CNPF și Liceul ”Litterarum” și include desfășurarea unui ciclu de seminare online de educație financiară. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!