ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Diplomatul Victor Chirilă consideră că fără ajutorul statului român, Republica Moldova nu poate evolua

12:02 | 10.12.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 10 dec. /MOLDPRES/. Victor Chirilă, ambasadorul desemnat în România afirmă că statul român este cel mai important partener strategic fără de care R. Moldova nu poate evolua, transmite MOLDPRES.

În cadrul unui interviu acordat AGERPRES, noul ambasador al Republicii Moldova în România, Victor Chirilă, a declarat că “România este cel mai important partener strategic fără de care R. Moldova nu poate evolua astfel încât să aibă o democraţie eficientă, un stat de drept funcţional, o economie dinamică şi sustenabilă, o securitate naţională care să corespundă idealului său de stat suveran şi independent”.

Potrivit diplomatului, idealul comun este regăsirea în Uniunea Europeană. “Dorim să avem un spaţiu economic comun, un spaţiu de comunicare comun, un spaţiu cultural comun, un spaţiu de infrastructură comun, să nu existe bariere de comunicare între cetăţenii noştri”, a spus Chirilă.

Făcând referire la relaţiile comerciale dintre cele două state, oficialul a subliniat că acestea pot fi îmbunătăţite prin modernizarea infrastructurii de transport, în special a podurilor rutiere şi feroviare. Victor Chirilă şi-a exprimat speranţa că, la următoarea şedinţă comună a celor două guverne, care urmează să aibă loc la începutul anului viitor va fi semnat un nou acord de asistenţă nerambursabilă pentru Republica Moldova, pentru proiecte în infrastructura mare, care sunt strategice pentru ambele state.

Foto: zdg.md

img21009517

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!