ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Biroului politici de reintegrare

12:26 | 10.12.2021 Categorie: Comunicate

Mesajul Biroului politici de reintegrare cu prilejul celebrării Zilei Internaționale a Drepturilor Omului

Chişinău, 10 dec. /MOLDPRES/. Tradițional, în data de 10 decembrie se marchează Ziua Internațională a Drepturilor Omului, eveniment conexat cu adoptarea și proclamarea Declarației Universale a Drepturilor Omului, care în anul curent a înregistrat cea de-a 73-a aniversare.

Cu acest prilej transmitem cele mai cordiale felicitări tuturor oficialilor, funcționarilor, partenerilor externi și naționali, profesioniștilor, responsabililor, juriștilor și apărătorilor ce promovează drepturile omului, exprimăm mulțumiri cordiale pentru conlucrarea prodigioasă instituită, menținută și dezvoltată pe linia de activitate a Biroului, precum și încurajăm spre fortificarea eforturilor conjugate în vederea depășirii tuturor dificultăților și provocărilor în adresa drepturilor și libertăților consfințite și garantate constituțional și la nivel mondial.

Ziua curentă este o oportunitate de a reitera necesitatea consolidării solidarității globale, regionale, naționale și locale, interconectării capacităților și obiectivelor general umane, antrenării în exerciții comune, coordonării în cadrul tuturor platformelor de dialog existente pentru a îmbunătăți și perfecționa mecanismele de protecție și de respectare a drepturilor și a libertăților fundamentale ale omului.

Drepturile omului sunt primordiale și sunt deosebit de actuale și în Republica Moldova, în special în contextul vulnerabilităților generate pe fondul pandemiei de COVID-19, dar și a provocărilor și a derapajelor foarte grave ce se manifestă în unitățile administrativ-teritoriale aflate în afara controlului efectiv din partea autorităților constituționale, iar aceasta impune o mai mare mobilizare și sensibilizare întru a lua măsuri eficiente și durabile, care să asigure respectarea normelor de drept, afirmarea valorilor democrației, statului de drept și a drepturilor inalienabile ale cetățenilor, pe întreg teritoriul țării.

Drepturile omului nu se negociază, ele sunt universal garantate, legal formalizate și nediscriminatorii, iar respectarea și ocrotirea acestora este o îndatorire prioritară pentru fiecare din noi.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!