ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Problemele și soluțiile aplicabile la „Teleradio-Moldova” sunt similare cu cele ale radiodifuzorului din Georgia

12:59 | 10.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 10 dec. /MOLDPRES/. Directorul general al Companiei „Teleradio-Moldova”, Vlad Țurcanu, a discutat la Tbilisi, Georgia despre reforma conceptuală, structurală și editorială a "Teleradio-Moldova" cu directorul general al radiodifuzorului public din Georgia, Tina Berdzenishvili, transmite MOLDPRES.

Vlad Țurcanu a notat pe rețele de socializare că Radioteleviziunea georgiană se află de trei ani într-un asemenea proces de reorganizare, timp în care au reușit să pună în aplicare o formula modernă de organizare editorială, care cuprinde între altele un sistem integrat de știri TV, radio și multimedia.

“Pentru a-și îndeplini misiunea publică de a transmite emisiuni de educare, culturale și distractive, pentru a fi reprezentativă pentru întreaga societate, pentru a se dezvolta ca o entitate în care să se regăsească toate grupurile societale, televiziunea publică georgiană încurajează și finanțează producții ale studiourilor independente cu care își completează grila de emisie”, a specificat Țurcanu.

Directorul general al Companiei „Teleradio-Moldova” a subliniat că există o similaritate considerabilă între problemele și soluțiile aplicabile între cei doi radiodifuzori publici din Georgia și Republica Moldova.

Vlad Țurcanu a fost numit la data de 3 decembrie, de către Parlament, în funcţia de director general al Companiei „Teleradio-Moldova” pentru un mandat de 7 ani.

Foto: pagina de facebook a lui Vlad Țurcanu

img21009522

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!