ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lituania va sprijini autoritățile de la Chișinău în procesul de reformare și modernizare a țării

15:21 | 10.12.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 dec. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu s-a întâlnit astăzi cu Ingrida  Šimonytė, Prim-ministrul Republicii Lituania, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

La întrevedere a participat președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman și președintele Grupului parlamentar de prietenie R. Moldova-Lituania, Ion Babici. De asemenea, la discuții au luat parte ambasadorul Lituaniei la Chișinău, Kęstutis Kudzmanas, precum și oficiali din Guvernul lituanian.

În debut, Igor Grosu a vorbit despre prioritățile majorității parlamentare și a subliniat determinarea de a avansa în procesul de implementare a reformelor strategice în țara noastră. 

”Cetățenii Republicii Moldova ne-au dat un vot puternic de încredere proeuropean și trebuie să răspundem ferm așteptărilor. Iată de ce, prioritatea zero este reforma justiției, or aceasta este calea spre lupta cu corupția și construirea unor instituții de stat puternice”, a declarat Președintele Parlamentului. 

Speakerul a vorbit și despre importanța asigurării securității energetice, urmare a ultimelor evoluții în acest domeniu, menționând că Republica Moldova mizează pe suportul Lituaniei, atât pe dimensiunea parlamentară, cât și în contextul Parteneriatului Estic. 

Premierul Lituaniei a remarcat buna cooperare dintre cele două țări și a exprimat deschiderea în a susține autoritățile de la Chișinău în procesul de reformare și modernizare a Republicii Moldova. 

Oficialii au optat pentru intensificarea relațiilor la nivel parlamentar, cât și prin realizarea unor proiecte comune în beneficiul tuturor cetățenilor. 

Foto: Parlament

img21009529

img21009529

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!