ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

INSP a anunțat că va intensifica verificările în weekend

15:30 | 10.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 10 dec. /MOLDPRES/. Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP a anunțat că, pentru a evita consecințele unor accidente comise din cauza neadaptării limitei de deplasare la condițiile de drum, va intensifica verificările în zilele de odihnă, comunică MOLDPRES.

În acest context, INSP a venit cu mai multe recomandări pentru conducătorii auto și i-a îndemnat să adapteze viteza de rulare la condițiile de drum şi trafic; să abordeze curbele uşor, păstrând o viteză redusă şi uniformă.

Conform surse citate, chiar astăzi oamenii legii au depistat un șofer care circula cu 152 km/h prin satul Prepelița din raionul Sângerei. Șoferul a fost stopat și sancționat conform legislației.

Potrivit legislației în vigoare, pentru depăşirea vitezei de circulaţie stabilită pe sectorul respectiv de drum de la 10 la 20 km/oră, se sancţionează cu amendă de la 600 la 900 de lei cu aplicarea a 3 puncte de penalizare; depăşirea vitezei cu 20 la 40 km/oră, se sancţionează cu amendă de la 900 la 1 200 lei cu aplicarea a 4 puncte de penalizare. Pentru depăşirea vitezei de circulaţie stabilită pe sectorul respectiv de drum mai mult de 40 km/oră, se sancţionează cu amendă de la 1 500 la 1 800 de lei cu aplicarea a 5 puncte de penalizare.

Foto: INSP

img21009530

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!