ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procuratura Anticorupție a anunțat detalii despre descinderile de la sediul PG

15:50 | 10.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 10 dec. /MOLDPRES/. Procuratura Anticorupție a venit cu precizări referitor la descinderile de azi ale procurorilor anticorupție în incinta Procuraturii Generale. Descinderile au avut loc în două birouri de serviciu utilizate de către un procuror, comunică MOLDPRES.

Potrivit PA, perchezițiile au fost efectuate în cadrul unei cauze penale din gestiunea procurorilor Procuraturii Anticorupție, fiind inițiată în temeiul plângerii unei persoane, care a comunicat că procurorul, audiind-o în calitate de martor, a constrâns-o să facă declarații false. 

“Procurorul din cadrul Procuraturii Generale a fost recunoscut în calitate de bănuit de comiterea infracțiunii, încă de la 03.12.2021, iar la solicitarea procurorilor anticorupție de a preda benevol actele relevante pentru cercetarea cazului le-a refuzat. În aceste condiții, pentru a asigura cercetarea completă a circumstanțelor expuse în plângerea victimei, pentru a identifica, ridica și examina actele și obiectele relevante a fost necesară efectuarea perchezițiilor”, se spune în nota emisa de PA.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!