ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinta Maia Sandu: „Ne dorim să dinamizăm schimburile comerciale și să sporim cooperarea moldo-lituaniană”

16:49 | 10.12.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 dec. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Prim-ministra Republicii Lituania, Ingrida Šimonytė, care se află în vizită de lucru la Chișinău, comunică MOLDPRES.

Serviciul de presă al Președinției a relatat agenției că oficialele au discutat agenda bilaterală dintre cele două țări, fiind punctate și prioritățile de viitor. „Ne dorim să dinamizăm schimburile comerciale și să sporim cooperarea în domenii precum sănătatea, infrastructura de transport, conectivitatea energetică”, a menționat șefa statului în cadrul discuțiilor. 

Președinta Maia Sandu i-a mulțumit Ingridei Šimonytė, în numele cetățenilor Moldovei, pentru solidaritatea manifestată constant de Lituania față de țara noastră. „Am simțit acest sprijin în cadrul instituțiilor europene, prin promovarea intereselor noastre în contextul Parteneriatului Estic, dar și în ultimii doi ani de luptă cu pandemia. Este o prietenie la care ținem și pe care suntem hotărâți să o dezvoltăm în continuare”, a mai declarat Maia Sandu.

Foto: Președinție

img21009538

img21009538

img21009538

img21009538

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!