ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

18:11 | 10.12.2021 Categorie: Comunicate

Cooperare moldo-lituaniană privind consolidarea capacităților instituționale și de guvernare

Chişinău, 10 dec. /MOLDPRES/. Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă împreună cu viceministrul Afacerilor Externe al Lituaniei Mantas Adomėnas, în prezența prim-miniștrilor Natalia Gavrilița și Ingrida Šimonytė, au semnat Memorandumul de Înțelegere între Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova și Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Lituania privind consolidarea capacităților instituționale și de bună guvernare în Republica Moldova. 

Acest document va contribui la intensificarea cooperării moldo-lituaniene în vederea preluării bunelor practici și experienței de bună guvernare. 

„Lituania este un partener activ al Republicii Moldova în parcursul nostru de reformare și ajustare la standardele europene”, a punctat secretarul de stat Veaceslav Dobîndă. 

Viceministrul lituanian al Afacerilor Externe Mantas Adomėnas s-a aflat la Chișinău cu ocazia vizitei oficiale în Republica Moldova a prim-ministrului Republicii Lituania Ingrida Šimonytė desfășurată la 10 decembrie 2021.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!