ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În scuarul Parlamentului s-au aprins luminile de sărbătoare

05:48 | 11.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 10 dec. /MOLDPRES/. Parlamentul Republicii Moldova a dat start sezonului sărbătorilor de iarnă printr-un șir de activități, inclusiv în format online, relatează MOLDPRES.

În seara zilei de astăzi au fost aprinse sute de luminițe pe bradul din holul instituției și în scuarul din fața clădirii. Datorită iluminării multicolore festive, clădirea Legislativului devine mai elegantă pe timp de seară. 

Tot astăzi, s-a încheiat etapa de înregistrare la cea de-a doua ediție a Concursului online de colinde și urături, la care au trimis mesaje video peste 150 de interpreți amatori din țară și din diasporă. Toate colindele și urăturile vor fi plasate pe pagina de Facebook a Parlamentului pe 15 decembrie, iar pe 21 decembrie vor fi anunțate rezultatele concursului. Primele trei video-uri, categoria copii, și primele trei video-uri, categoria maturi, cu cel mai mare număr de vizualizări, vor fi declarate învingătoare.

Tradițional, în ajunul Crăciunului, Parlamentul desfășoară acțiuni de caritate. Și în acest an, va fi organizat, în format restrâns, un târg de Crăciun și mai multe acțiuni de susținere a unor familii.

Pandemia de COVID-19 a impus o nouă modalitate de organizare a evenimentelor publice. Astfel, programul sărbătorilor de iarnă se va desfășura în conformitate cu prevederile Hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și ale Planului de protecție și prevenire a infectării cu noul coronavirus al instituției legislative.

Foto: Parlament

img21009545

img21009545

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!