ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În raionul Sângerei a fost elaborată o hartă digitală în domeniul asigurării cu apă

09:15 | 13.12.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 13 dec. /MOLDPRES/. Raionul Sângerei beneficiază de o hartă digitală actualizată în sectorul Alimentare cu apă și canalizare (AAC), datorită unui proiect de planificare în domeniul managementului apelor, implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord prin intermediul Fondului de Inovare pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă din Moldova, transmite MOLDPRES.

Pe 10 decembrie, în incinta Consiliului raional Sângerei, ADR Nord a organizat primul workshop practic pentru autoritățile publice locale, în vederea aplicării instrumentelor inteligente de planificare strategică în sectorul AAC. Potrivit Elenei Verenciuc, șef de secţie la ADR Nord, proiectul urmărește crearea cadrului de planificare necesar pentru atragerea investițiilor în sectorul AAC și planificarea eficientă a resurselor pentru a asigura un acces echitabil la servicii calitative de apă și canalizare.

Proiectul va avea impact asupra vieții socio-economice a raioanelor Sângerei, Briceni și Glodeni în ceea ce privește calitatea mai bună a apei, o gamă mai largă de activități agricole și neagricole (diversificare economică), dezvoltarea turismului datorită accesului la AAC și facilități necesare în toate domeniile de activitate datorită valorificării investițiilor în acest domeniu.

În perioada 14-15 decembrie, ADR Nord va organiza workshop-uri similare în raioanele Briceni și Glodeni.

Proiectul „Planificare SMART în domeniul managementului apelor” este implementat de ADR Nord prin intermediul Fondului de Inovare pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă din Moldova (SDG Innovation Fund Moldova), în cadrul proiectului „Suport pentru Guvernul Republicii Moldova în implementarea Agendei 2030”, finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare și Dezvoltare Economică și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Foto: ADR Nord

img21009555

img21009555

img21009555

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!