ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Droguri de peste 2 milioane de lei au fost ridicate de poliție

11:49 | 13.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 13 dec. /MOLDPRES/. Ofițerii Direcției investigații infracțiuni legate de droguri a Inspectoratului Național de Investigații au documentat și destructurat o grupare infracțională specializată în contrabandă și comercializarea drogurilor de tip Ecstasy condusă de un deținut din Penitenciarul nr.15 Cricova, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în lunile noiembrie – decembrie, ofițerii de investigație au efectuat o achiziție de control, fiind procurate 500 de pastile Ecstasy. Totodată, au fost întreprinse acțiuni pentru identificarea locurilor de păstrare a drogurilor, precum și a tuturor persoanelor implicate în afacerea ilegală.

Astfel, recent au fost reținuți cinci membri ai grupării, cu vârste cuprinse între 17 și 35 ani, originari din raionul Cantemir. Organizatorul și liderul grupării infracționale s-a dovedit a fi un deținut al Penitenciarului nr.15 Cricova, care își ispășește pedeapsa pentru comiterea unor infracțiuni similare.

În context, la data de 9 decembrie, polițiștii în comun cu angajații ANP au efectuat percheziții în Penitenciarul nr.15, precum și pe alte adrese care erau utilizate pentru păstrarea drogurilor. Urmare a descinderilor, oamenii legii au sechestrat peste 5000 de pastile Ecstasy și Subutex, valoarea cărora este estimată la peste 2 milioane de lei.

Cei patru suspecți au primit mandat de arest pe un termen de 30 zile, iar dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia  riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!