ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu va participa la cel de-al șaselea Summit al Parteneriatului Estic

12:29 | 13.12.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 dec. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se va afla în zilele de 14-15 decembrie la Bruxelles, unde va participa la cel de-al șaselea Summit al Parteneriatului Estic (PaE). Pe durata vizitei, sunt planificate mai multe întrevederi cu șefi de state și de guverne din țările PaE și UE, precum și cu înalți oficiali ai Uniunii Europene, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Pe 14 decembrie, Maia Sandu va ține un discurs în deschiderea celei de-a zecea reuniuni a CORLEAP - Conferința autorităților regionale și locale din Parteneriatul Estic, care întrunește primari și lideri locali din regiune și din statele europene. Pe 15 decembrie, șefa statului va participa, alături de omologii săi din alte țări, la Summitul Parteneriatului Estic, unde de asemenea va ține un discurs.

Din delegația Republicii Moldova mai fac parte Cristina Gherasimov, Secretar General al Aparatului Președintelui, Nicu Popescu, viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene și Ambasadoarea Daniela Morari, șefa Misiunii Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană.

img21009571

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!