ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vadim Krasnoselski a fost reales președinte al autoproclamatei rmn

14:58 | 13.12.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 13 dec. /MOLDPRES/. Vadim Krasnoselski a fost reales preşedinte al regiunii separatiste transnistrene, a anunţat astăzi aşa-numita comisie electorală centrală de la Tiraspol, transmite MOLDPRES.

„Vadim Krasnoselski a câştigat alegerile prezidenţiale, obţinând 79,4% din sufragii. Pentru oponentul acestuia, candidatul Serghei Pînzari, au optat 11,8% din alegători”, se arată în comunicatul pretinsei autorităţi electorale din stânga Nistrului.

Conform acestei structuri, la alegerile din autoproclamata republică nistreană, desfăşurate pe 12 decembrie, şi-au exprimat votul 143 054 de alegători, ceea ce constituie o rată de participare 35,2%. La alegerile din 2016, când a fost ales pentru prima dată Krasnoselski, dreptul de vot a fost exercitat de circa 60% din locuitorii regiunii incluşi în listele de votare (aproximativ 400 mii de cetăţeni).

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) al Republicii Moldova a declarat înainte de acest scrutin că așa-numitele „alegeri prezidențiale” din Transnistria sunt ilegale, nelegitime și nule. MAEIE a îndemnat partenerii străini să nu își delege observatori și a calificat drept „sfidare la adresa suveranității și integrității teritoriale” a țării astfel de acțiuni.

Vadim Krasnoselski s-a născut la 14 aprilie 1970, în regiunea Cita din Federaţia Rusă, în familia unui militar ucrainean, care din 1978 s-a stabilit cu traiul în oraşul Bender. A absolvit Şcoala Tehnică Militară de Rachete din Harkov (Ucraina), Universitatea „T. G. Şevcenko” de la Tiraspol. Din septembrie 1993 dezvoltă o carieră în organele de afaceri interne în regiunea separatistă. În decembrie 2015 este ales preşedinte al legislativului autoproclamatei rmn, iar în 2016 - aşa-zis preşedinte al rmn. 

img21009575

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!