ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Direcția educație din municipiul Chișinău a testat gratuit cadre didactice și personal auxiliar

09:27 | 14.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 14 dec. /MOLDPRES/. Un număr de 41 de cadre didactice și personal auxiliar din instituțiile municipale de învățământ din Chișinău, care nu s-au vaccinat, au fost testate pozitiv la COVID-19, transmite MOLDPRES.

Direcția educație, tineret și sport a Consiliului Municipal a anunțat că procesul de testare a pedagogilor și personalului auxiliar din instituţiile de învăţământ municipale, care, din diverse motive, nu s-au imunizat împotriva COVID-19 continuă gratuit, cu teste rapide de diagnostic.

În urma unei licitații publice, Primăria Chişinău a procurat 31 de mii de teste rapide, la un preț de 13 lei per unitate.

Până în prezent au fost testate 3 650 de cadre didactice şi personal auxiliar din instituţiile de învăţământ din capitală. 41 de teste au dat rezultat pozitiv.

Persoanele testate pozitiv la COVID-19 au fost plasate în autoizolare. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!