ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CET-Nord va continua modernizarea sistemului de termoficare din Bălți

13:02 | 14.12.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 14 dec. /MOLDPRES/. Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu și directorul Agenției Proprietății Publice (APP), Eugeniu Cozonac au avut o întrevedere cu administrația Societății pe Acțiuni „CET-Nord”, transmite MOLDPRES.

În cadrul discuțiilor au fost abordate mai multe subiecte, printre care aprovizionarea consumatorilor cu energie termică, dar și acțiunile de modernizare a sistemului de termoficare a orașului Bălți.

Directorul general interimar al SA „CET-Nord”, Marian Brînză, a prezentat tehnologiile moderne de cogenerare a energiei electrice și termice. În context, şeful CET-Nord a vorbit despre acordurile încheiate cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Fondul Regional al Parteneriatului Estic pentru Eficiență Energetică și Mediu, precum și despre impactul pozitiv al acestora.

“În urma punerii în practică a proiectelor de finanțare, performanța întreprinderii s-a îmbunătățit, iar consumatorii au făcut economii la plata facturilor”, a explicat Marian Brînză.

La rândul său, directorul general al APP, Eugeniu Cozonac a apreciat modul în care conducerea întreprinderii a reușit să facă față crizei gazelor, dar și provocărilor de ordin financiar. El a încurajat conducerea CET-Nord să continue proiectele de modernizare a întreprinderii pentru a putea presta servicii de cea mai înaltă calitate locuitorilor din municipiul Bălți.

Foto: APP

img21009602

img21009602

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!