ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Biroului politici de reintegrare

13:16 | 14.12.2021 Categorie: Comunicate

Aproape 375 mii de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost repartizate beneficiarilor din stânga Nistrului și mun. Bender

Chişinău, 14 dec. /MOLDPRES/. În continuarea sistematizării informațiilor actualizate despre dozele de vaccin împotriva COVID-19 ce au fost distribuite locuitorilor din unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și mun. Bender, ținem să precizăm că până la ziua curentă, autoritățile naționale de profil au repartizat 374 497 de doze în acest sens, după cum urmează:

Moderna – 5040 doze
AstraZeneca – 18 410 doze
Sinopharm – 25 001 doze
Johnson&Johnson/Janssen – 29 600 doze
Pfizer/BioNTech-Comirnaty – 49 446 doze
Sinovac – 65 000 doze
Sputnik V – 182 000 doze.

Conform mecanismului existent aceste loturi de vaccin au fost distribuite în temeiul dispozițiilor emise de Ministerul Sănătății și proporțional cu numărul de populație domiciliată în raioanele de est ale țării.

La fel, este de reiterat faptul că instituțiile de ocrotire a sănătății și cadrele medicale din regiune continuă să recepționeze în mod continuu loturi de ajutoare umanitare compuse din articole de protecție și echipamente performante, precum și sunt instruite constant de către specialiștii de resort de la Chișinău în comun cu reprezentanții Biroului Organizației Mondiale a Sănătății în Republica Moldova cu privire la implementarea măsurilor eficiente de imunizare a populației și managementul cazurilor severe de COVID-19.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!