ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

UE a lansat în R. Moldova Campania „Descoperă Echipa Europa”

14:57 | 14.12.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 14 dec. /MOLDPRES/. Delegația Uniunii Europene la Chișinău a lansat campania de comunicare cu genericul „Descoperă Echipa Europa”, pentru a informa și a sensibiliza publicul cu privire la sprijinul oferit de UE, implicit în ajunul Summitului Parteneriatului Estic. Campania va reflecta asistența oferită de către UE, statele sale membre și instituțiile financiare pentru cetățenii Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Acţiunea va prezenta istoriile de succes despre programele, proiectele și inițiativele locale implementate cu sprijinul UE, precum și suportul bilateral oferit de statele membre ale comunităţii europene. De asemenea, cetățenii vor avea posibilitatea să cunoască mai multe detalii despre țările membre ale UE și ambasadorii acestora, ca parte a Echipei Europa.

Potrivit lui Jānis Mazeiks, șeful Delegației UE în R. Moldova, Campania „Descoperă Echipa Europa” are scopul de a oferi posibilitate oamenilor să cunoască mai bine ce este inițiativa Echipa Europa, cum lucrează aceasta și ce face pentru beneficiul cetățenilor Moldovei.

“Vă invităm să cunoașteți mai bine statele membre ale UE și ambasadorii acestora, să aflați mai multe despre obiectivele inițiativei Echipa Europa, care sprijină țările partenere. Echipa Europa a mobilizat resursele sale pentru a oferi un sprijin rapid și de impact cetățenilor Republicii Moldova. În ultimii doi ani, UE și statele sale membre a rămas aproape de cetățenii acestei țări. Cu sprijinul oferit de Echipa Europa, Moldova are instrumentele necesare pentru a-și consolida rezistența în această perioadă dificilă, precum și pentru a depăși consecințele pe termen lung”, a relevat ambasadorul UE.

Uniunea Europeană și statele sale membre, în calitate de Echipa Europa, au oferit sprijin și asistență cetățenilor din Republica Moldova în perioada pandemiei de COVID-19, inclusiv suport pe termen lung pentru redresarea economică a țării. Inițiativa Echipa Europa s-a născut din condițiile extraordinare, create în 2020 de pandemia COVID19, ca răspuns european unit la nevoile majore apărute în țările partenere. Echipa Europa combină resursele colective de dezvoltare ale UE, ale statelor membre, inclusiv ale instituțiilor sale financiare și ale agențiilor de implementare: Banca Europeană de Investiții (BEI) și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!