ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Indemnizația unică de 16 mii lei va fi acordată altor 5 563 angajați care s-au îmbolnăvit de COVID-19 la serviciu

15:51 | 14.12.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 dec. /MOLDPRES/. Ministerul Finanțelor va aloca 89 milioane lei din Fondul de intervenție al Guvernului pentru acordarea indemnizațiilor unice în sumă de 16 mii lei personalului medical, precum și altor angajați care s-au îmbolnăvit de COVID-19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu. Un proiect în acest sens a primit aviz pozitiv în ședința de astăzi a Cabinetului de miniștri, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

De indemnizația unică, în valoare de 16 mii lei, vor beneficia 5 563 persoane, dintre care 4 882 sunt personal medical al instituțiilor medicale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Administrației Naționale a Penitenciarelor, instituțiilor medico-sanitare din subordinea Ministerului Sănătății și autorităților publice locale, iar 681 sunt angajați din instituții bugetare.  

Autoritățile publice, în calitate de beneficiari ai mijloacelor financiare alocate, poartă responsabilitate pentru datele prezentate și vor întocmi, în modul stabilit, documentele necesare pentru finanțarea cheltuielilor respective prin intermediul instituțiilor în care activează persoanele. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!