ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dumitru Udrea a fost numit Secretar general al Guvernului

16:00 | 14.12.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 dec. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi numirea lui Dumitru Udrea în funcția de Secretar general al Guvernului. Dumitru Udrea este licențiat în științe economice și master în sisteme și politici economice, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului. 

Parcursul său profesional cuprinde activitatea în cadrul autorităților publice, în funcția de consultant principal, Direcția de atragere și coordonare a asistenței tehnice externe la Ministerul Economiei și Comerțului, precum și secretar de stat al Ministerului Finanțelor. De asemenea, Dumitru Udrea are o experiență de activitate vastă într-un șir de proiecte de asistență externă finanțate de UE, SUA, Marea Britanie, Banca Mondială, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Europeană de Investiții, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, Fondul UE de Investiții în Vecinătate, PNUD, UNWomen, TAIEX si SIGMA, fiind expert, director de Oficiu în administrarea programelor de dezvoltare, manager de proiect. A efectuat stagii profesionale în Japonia, Austria, Suedia, Italia.

Tot astăzi, Stela Ciobanu a fost numită în funcția de secretar general al Ministerului Justiției. Ea are 17 ani de experiență profesională managerială și cunoaște mai multe limbi străine. A urmat studiile de masterat la Academia de Administrare Publică de pe lângă președintele Republicii Moldova, specialitatea management. Pe parcursul activității profesionale, a activat în mai multe instituții inclusiv Moldtelecom, Mobiasbancă, deținând funcțiile de șef al Departamentului resurse umane, membru al Comitetului de Direcție, secretar general și vicepreședinte secretar general. A fost responsabilă de managementul schimbărilor organizaționale și optimizarea proceselor, inclusiv a bugetelor de dezvoltare a politicilor și proceselor întru asigurarea conformității cu strategia, gestiunea managerială operațională, precum și de domeniul juridic, guvernanță corporativă, calitate, comunicare și altele. 

De asemenea, Executivul a aprobat numirea lui Igor Cutie în funcția de secretar general al Ministerului Apărării. Igor Cutie a absolvit Școala militară superioară de geniu, Academia de Înalte Studii Militare din București, precum și Colegiul Național al Apărării în domeniul securității din România. Totodată, deține un master în domeniul administrației publice, iar actualmente este doctorand în domeniul de securitate și apărare. Noul secretar general este un militar de carieră cu o experiență de peste 30 de ani în serviciu. În perioada 1992-2020 a activat în Armata Națională la diverse funcții de comandă și de Stat Major. 

Foto: Guvern

img21009615

img21009615

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!