ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O conațională stabilită la Paris a lansat o carte

17:36 | 14.12.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 14 dec. /MOLDPRES/. Scriitoarea Larisa Sochircă, stabilită la Paris, a lansat astăzi la Biblioteca Națională cartea de proză ”Amprente de lumină”, apărută la o editură din Chișinău, informează MOLDPRES.

Potrivit scriitoarei Lucreția Bârlădeanu, cartea ”Amprente de lumină” este un imn dedicat dragostei și contribuie la perpetuarea frumuseții eterne. ”Autoarea însăși, subliniază faptul că prozele sale sunt o descriere fie a frumosului pe care îl vede în jurul său, fie a impresiei cu care rămâne în urma observațiilor asupra acestuia, purtând o încărcătură atât estetică, cât și etică”, a subliniat în postfața volumului Lucreția Bârlădeanu.

Solicitată de agenție, Larisa Sochircă a menționat că volumul are 134 de pagini și cuprinde proze scurte semnate în ultimii ani. ”Scriu despre dragostea de viață, de natură, față de om și de creație”, a precizat autoarea.

Directorul instituției care a găzduit manifestarea, Elena Pintilei a afirmat că aceasta este o carte-lumină, iar scriitorul Nicolae Spătaru a spus că autoarea cunoaște bine sufletul uman și încearcă să pătrundă în tainele gândirii umane. În context, criticul literar Ana Bantoș a constatat că în carte găsim amprentele vieții noastre de astăzi, scriitoarea propunându-și drept scop să ne readucă la valorile umane.

Larisa Sochircă s-a născut pe 23 martie 1959, în satul Bairaki, raionul Hliboca, regiunea Cernăuți, Ucraina. În 1980 a absolvit Facultatea de Matematică și Cibernetică a Universității de Stat din Moldova. A debutat cu traducerea din limba rusă în română a cărții „Infinitul” din seria de lucrări ”Etica vie”, publicată la Chișinău în anul 2006. În 2007 și 2009 Larisa Sochircă a editat două culegeri de proză scurtă în limba rusă. Traducerea acestora a intrat în volumul ”Amprente de lumină”, alături de alte nuvele scrise ulterior în română.

img21009618

img21009618

img21009618

img21009618

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!