ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Securitatea energetică și dezvoltarea locală au fost discutate de Președintele Maia Sandu la Bruxelles

20:46 | 14.12.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 dec. /MOLDPRES/. În prima zi a vizitei pe care o întreprinde la Bruxelles, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi câteva întrevederi de lucru, a relatat agenției MOLDPRES Serviciul prezidențial de presă.

Cu Mikołaj Dowgielewicz, Director General și Reprezentant Permanent al Oficiului Băncii Europene de Investiții (BEI) la Bruxelles, șefa statului a discutat despre proiectele desfășurate de BEI în Moldova și despre cooperarea pe viitor în domenii strategice. Este vorba de reabilitarea rețelelor de transport electric, restructurarea liniilor de cale ferată, interconectarea sistemelor electroenergetice cu România, eficientizarea energetică a clădirilor publice și rezidențiale, dar și finanțarea IMM-urilor.

De asemenea, Maia Sandu a discutat online cu Apostolos Tzitzikostas, Guvernator al regiunii Macedonia Centrală din Grecia și Președinte al Congresului european al autorităților regionale. Interlocutorii au vorbit despre importanța proiectelor de dezvoltare locală, care oferă mai multe oportunități comunităților rurale din R. Moldova.

Președintele Maia Sandu se află în zilele de 14-15 decembrie la Bruxelles, unde va participa la cel de-al șaselea Summit al Parteneriatului Estic.

Foto: Președinție

img21009627

img21009627

img21009627

img21009627

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!