ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zece mii de laptopuri din partea Ministerului Educației au fost trecute în proprietatea consiliilor raionale

09:27 | 15.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 15 dec. /MOLDPRES/. Cele circa zece mii de laptopuri achiziționate în primăvara acestui an de Ministerul Educației și Cercetării (MEC) în scopul asigurării accesului elevilor la învățământul la distanță vor putea fi redistribuite în instituțiile de învățământ general pentru a fi utilizate în procesul educațional. Guvernul a transmis ieri laptopurile din proprietatea statului în proprietatea unităților administrativ-teritoriale, transmite MOLDPRES.

Conform MEC, anterior, aceste laptopuri au fost repartizate consiliilor raionale/municipale cu dreptul de folosință, fiind utilizate exclusiv pentru elevii care aveau nevoie de un dispozitiv pentru a se conecta la orele desfășurate online. „Atunci acest lot de tehnică a acoperit integral necesitățile elevilor din ciclul gimnazial și liceal”, afirmă ministerul de resort.

Drept urmare a aprobării Hotărârii privind transmiterea acestor bunuri, destinația laptopurilor va putea fi schimbată în conformitate cu noile necesități educaționale în instituțiile de învățământ.

Achiziția celor zece mii de laptopuri a fost realizată de MEC ca răspuns la situația pandemică creată de virusul COVID-19 și a fost finanțată de Banca Mondială.

Foto: MEC

img21009633

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!