ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Calea Ferată din Moldova va desfăşura o licitaţie pentru comercializarea deșeurilor de metale feroase

09:40 | 15.12.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 15 dec. /MOLDPRES/. Întreprinderea de Stat  "Calea Ferată din Moldova" (CFM) a anunţat desfăşurarea licitaţiei "cu strigare" privind comercializarea deșeurilor de metale feroase (axe și roți de vagoane). Licitația va avea loc pe data de 22 decembrie, transmite MOLDPRES.

Potrivit anunţului CFM, publicat şi în Monitorul Oficial al Republicii Moldova din 3 decembrie, bunurile se vor expune în două loturi. “Lotul nr. I va include deșeuri de metale feroase (axe și roți de vagoane și anume 180 perechi de roți montate pe osii), categoria corespunzătoare de fier vechi clasele 3A și 5A. Masa estimativă a lotului este de 178 tone, prețul iniţial de expunere constituie 1157000,00 lei, locul amplasării: or. Basarabeasca str. Lenin, 26. Lotul nr. II - deșeuri de metale feroase (axe și roți de vagoane și anume 300 perechi de roți montate pe osii), categoria corespunzătoare de fier vechi clasele 3A și 5A, masa estimativă a lotului este de 298 tone, prețul iniţial de expunere constituie 1937000,00 lei, locul amplasării bunurilor: or. Bălți str. Tolbuhin, 23”, indică întreprinderea.

Prețul și masa loturilor expuse la licitație sunt estimative, marja de eroare constituie 10%. Greutatea și prețul final vor fi stabilite la momentul transmiterii bunurilor, de comisia de primire-predare, constituită din reprezentanții vânzătorului și cumpărătorului.

Termenul de achitare a prețului lotului adjudecat este de zece zile din data semnării procesului-verbal privind rezultatele licitării. Mărimea acontului este de 10% din prețul de expunere a lotului solicitat și se achită pentru fiecare lot separat, iar în destinaţia plăţii se va indica numărul lotului solicitat. Taxa de participare pentru persoanele fizice și juridice constituie două mii de lei.

“Solicitanţii vor prezenta, până la data de 20 decembrie, cerere de participare conform modelului din Regulamentul privind licitaţiile cu strigare şi cu reducere, aprobat prin hotărâre de Guvern, documentele care certifică identitatea participantului, precum şi actele care confirmă achitarea acontului şi a taxei de participare la licitaţie. Familiarizarea cu bunurile expuse la licitație poate avea loc în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 8:00-16:00”, rezumă un comunicat al Căii Ferate din Moldova.

Foto simbol

img21009634

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!