ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

150 de participanți s-au înregistrat la un concurs de colinde lansat de Parlament

10:06 | 15.12.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 15 dec. /MOLDPRES/. Aproape 150 de colective și soliști de diferite vârste s-au înregistrat la cea de-a doua ediție a Concursului de colinde și urături, lansat de Parlament, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Legislativului, pentru concurs s-au înscris participanți din toate regiunile țării, dar și din diasporă, inclusiv din România, Grecia, Portugalia, Elveția.

În premieră, participanții din Comrat au prezentat un colind și obiceiuri de iarnă în limba bulgară, iar Parohul Bisericii cu hramul ”Nașterea Maicii Domnului” din Hăsnășenii Mari, raionul Drochia, s-a adresat cu un mesaj de felicitare către toții creștinii.

Rezultatele concursului vor fi anunțate pe 21 decembrie, în baza vizualizărilor acumulate până pe 20 decembrie, ora 17:00. Vor fi premiate primele trei video-uri, în cadrul a două categorii (copii și maturi), care vor acumula cele mai multe vizualizări pe pagina de Facebook a Parlamentului. Câștigătorii vor primi Certificate de învingător.

La ediția din 2020 a concursului, au participat 51 de colective.

Foto: Parlament

img21009637

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!