ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputaţii de la Comrat din nou n-au reuşit să aleagă conducerea Adunării Populare

10:09 | 15.12.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 15 dec. /MOLDPRES/. Deputaţii Adunării Populare din UTA Gagauz-Yeri (APG) nu au reuşit nici în şedinţa de ieri să aleagă speakerul şi organele de conducere ale legislativului autonomiei, transmite MOLDPRES.

Aceasta a fost a opta tentativă de a alege preşedintele APG care a eşuat. În şedinţa de ieri au fost înaintate aceleaşi două candidaturi ca şi data trecută: Dmitri Constantinov şi Victor Petrov. În urma votării, s-a constatat că Dmitri Constantinov a fost susţinut de 17 deputaţi, iar Victor Petrov – de 15. Un buletin a fost stricat, iar doi deputaţi nu s-au prezentat la şedinţă. Astfel, alegerea speakerului a fost imposibilă.

Deputaţii de la Comrat au decis să continue şedinţa pe 24 decembrie, conform gagauzinfo.md.

Guvernatorul UTA Gagauz-Yeri, Irina Vlah, a comentat situaţia creată în Adunarea Populară, afirmând că „vede în sala de şedinţe mult egoism şi lipsă de idei. Vedem multe jocuri obscure şi nu vedem respect reciproc sau faţă de mandatul de deputat”. Potrivit başcanului, deputaţii trebuie să demonstreze prin propriul exemplu că pot să se înţeleagă şi să găsească compromis. „Fără dialog nu putem construi o autonomie bună, astfel încât populația să se mândrească cu oamenii pe care i-a delegat la conducerea regiunii”, a declarat Irina Vlah.

Adunarea Populară a UTA Găgăuzia (Gagauziyanin Halk Toplușu) este autoritatea reprezentativă și legislativă a Unității Teritoriale Autonome cu statut special Gagauz-Yeri, parte componentă a Republicii Moldova. APG este formată din 35 de deputați, aleși pentru un mandat de patru ani, în circumscripții teritoriale uninominale.

Ultimele alegeri în APG au avut loc pe 19 septembrie.

Foto: gagauzinfo.md

img21009638

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!