ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Monitorul Oficial a publicat decizia privind acordarea indemnizației pentru angajații infectați de COVID-19 la serviciu

10:38 | 15.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 15 dec. /MOLDPRES/. Monitorul Oficial din 15 decembrie a publicat decizia Guvernului care prevedea achitarea indemnizației unice de 16 mii de lei pentru 5 563 de angajați care s-au îmbolnăvit de COVID-19 la serviciu, transmite MOLDPRES.

Conform hotărârii, Ministerul Finanțelor va aloca 89 milioane de lei din Fondul de intervenție al Guvernului pentru acordarea indemnizațiilor unice în sumă de 16 mii lei personalului medical, precum și altor angajați care s-au îmbolnăvit de COVID-19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu.

De indemnizația unică, în valoare de 16 mii de lei, vor beneficia 5 563 de persoane, dintre care 4 882 sunt personal medical al instituțiilor medicale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Administrației Naționale a Penitenciarelor, instituțiilor medico-sanitare din subordinea Ministerului Sănătății și autorităților publice locale, iar 681 sunt angajați din instituții bugetare.  

Autoritățile publice, în calitate de beneficiari ai mijloacelor financiare alocate, poartă responsabilitate pentru datele prezentate și vor întocmi, în modul stabilit, documentele necesare pentru finanțarea cheltuielilor respective prin intermediul instituțiilor în care activează persoanele. 

Sursă: monitorul.gov.md

img21009640

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!