ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lucrările de reconstrucție a Stadionului din orașul Nisporeni au fost finalizate

12:06 | 15.12.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 15 dec. /MOLDPRES/. O comisie de recepție la terminarea lucrărilor s-a întrunit astăzi, la Nisporeni, pentru examinarea activităților desfășurate în cadrul proiectului de îmbunătățire a infrastructurii de turism de masă din Regiunea Centru şi anume modernizarea și reconstrucția Centrului de Tineret și Sport din localitate, transmite MOLDPRES.

Obiectivul supus recepției la terminarea lucrărilor prevede renovarea capitală a principalului stadion din orașul Nisporeni, construcția unui bloc auxiliar unde va fi amenajat un hotel pentru sportivi, construcția unei tribune noi, precum și reconstrucția tribunelor existente. Tot aici, au fost executate lucrări de amenajare a unui grup sanitar pentru spectatori. În cadrul aceluiași obiectiv au fost montați piloni pentru iluminare nocturnă, conectate rețele electrice exterioare, precum și amenajarea stadionului și a pistelor de alergare cu sector pentru atletică ușoară.

Costul total al proiectului se ridică la cifra de 91 milioane de lei, dintre care aproximativ 45 mln de lei au fost alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, iar restul sumei constituie contribuția beneficiarilor.

Membrii întruniți în cadrul Comisiei au acceptat recepţia la terminarea lucrărilor cu mențiunea de „înlăturare a obiecțiilor înregistrate în timpul vizitei la șantier”. 

„Aplicanții proiectului au siguranța că realizarea acestui proiect de anvergură pentru raionul Nisporeni va crește numărul de turiști în regiune și va spori dezvoltarea social-economică. Totodată, reprezentanții autorităților publice locale au intenția de a certifica acest stadion, categoria a treia, la UEFA”, afirmă Agenţia de Dezvoltare Regională Centru. 

Inaugurarea "Centrului de Tineret și Sport" din orașul Nisporeni a avut loc pe data de 21 noiembrie curent, de Hramul orașului Nisporeni, atunci când autoritățile locale au organizat și un meci amical de fotbal între Asociația Raională de Fotbal Nisporeni și Asociația Raională de Fotbal Strășeni.

Foto: ADR Centru

img21009648

img21009648

img21009648

img21009648

img21009648

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!