ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ansamblul etnofolcloric ”Plăieșii” va prezenta un concert de colinde

13:07 | 15.12.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 15 dec. /MOLDPRES/. Un spectacol de colinde cu genericul ”În leagănul cerului”, susținut de Ansamblul etnofolcloric ”Plăieșii”, condus de Nicolae Gribincea, va avea loc mâine, 16 decembrie, la ora 19.00, la Palatul Național ”Nicolae Sulac”, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, Nicolae Gribincea a menționat că spectacolul este constituit din două părți. ”În prima parte vom prezenta colinde tradiționale și jocuri teatralizate, iar în cea de-a doua – șlagăre lansate de ansamblul nostru. Toate biletele au fost deja vândute”, a precizat Nicolae Gribincea.

Pe 24 decembrie, ”Plăieșii” vor participa la un concert de Crăciun în Piața Marii Adunări Naționale, organizat de Direcția Cultură a Consiliului Municipal Chișinău.

Ansamblul etnofolcloric ”Plăieșii” a fost creat de Nicolae Gribincea la 15 ianuarie 1989 pe lângă Palatul Republican al Copiilor și Adolescenților din Chișinău, fiind conceput inițial ca un colectiv mixt de cântece și dansuri. În intervalul 1990 – 1999, a activat pe lângă Liceul Teoretic român-francez ”Gheorghe Asachi” cu numele ”Stejăreii”. Din 1999 – până în 2015 a activat cu denumirea ”Plăieșii” pe lângă Pretura sectorului Botanica a Municipiului Chișinău. Din 2015 și până în prezent activează în calitate de colectiv profesionist în cadrul Direcției Cultură a Consiliului Municipal Chișinău.

img21009652

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!