ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Producători din stânga Nistrului îşi promovează marfa prin tururi virtuale

13:38 | 15.12.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 15 dec. /MOLDPRES/. Patru întreprinderi de pe malul stâng al Nistrului își pot mai ușor promova fructele datorită unor tururi virtuale, transmite MOLDPRES.

Tururile au fost elaborate la inițiativa Asociațiilor Moldova Fruct și Dnestovskii Fruct, cu asistența financiară a Suediei și Marii Britanii, în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului” (AdTrade), implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Imaginile panoramice sunt însoțite și de material video, prin intermediul căruia este prezentată întreaga infrastructură horticolă a fiecărei întreprinderi în parte, de la producere, la recoltare, sortare și ambalare. Cumpărătorii străini, precum și orice consumator interesat, poate vizualiza virtual livezile super intensive ale producătorilor locali, depozitele frigorifice moderne, halele de sortare și ambalare de care dispun cei patru agricultori din partea stângă a Nistrului.

„Cumpărătorii interesați de fructele moldovenești vor putea să facă doar cu un singur click o vizită în livada producătorilor, să vadă infrastructura de care dispune plantația, să cunoască gama de fructe pe care acesta o produce, soiurile și facilitățile post-recoltare din cadrul gospodăriei”, susţine PNUD.

„Este o experiență inedită pentru noi. Am urmat exemplul colegilor de pe malul drept care au reușit să elaboreze tururi în perioada pandemiei. Prin intermediul acestor instrumente de promovare putem arăta că și pe partea stângă a Nistrului producătorii de fructe s-au dezvoltat. Filmele sunt foarte colorate și atractive, sperăm prin intermediul lor să convingem un număr cât mai mare de cumpărători să testeze și să achiziționeze fructele noastre”, a afirmat producătorul de fructe Andrei Chizil.

Antreprenorul gestionează 71 ha de livadă de pruni, cireși, peri și 13 ha viță de vie pe sistemul Pergola și Gable. Andrei Chizil menționează că, fiind concentrat mai mult la procesul de producere, nu acorda o atenție prea mare promovării. „Am participat anul acesta și la Fruit Attraction unde am prezentat fructele noastre, dar am văzut cum se prezintă și alți producători. Promovarea totuși este importantă”, consideră antreprenorul.

Tururile virtuale pot fi găsite pe site-urile Asociației Moldova Fruct: https://moldovafruct.md/map/ și Dnestrovskii Fruct: https://dnfruit.md/vr-tour/.

Foto: moldovafruct.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!