ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe instituții au aplicat la Programul de îmbunătățire a învățământului superior

14:44 | 15.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 15 dec. /MOLDPRES/. Nouă instituții de învățământ superior și șase colegii pedagogice din Republica Moldova au aplicat la Programul de îmbunătățire a învățământului superior finanțat de Banca Mondială.  Acestea pregătesc specialişti în domeniile: ştiinţe ale educaţiei, inginerie şi activităţi inginereşti, tehnologii ale informaţiei şi comunicaţiilor, precum şi sănătate, transmite MOLDPRES.

Propunerile de proiecte urmează să fie evaluate în trei etape, trecând filtrul unei comisii interne, unei comisii externe și, în ultima etapă, al unui comitet multidisciplinar format din reprezentanți ai Minsterului Educației și Cercetării, Ministerului Finanțelor, Cancelariei de Stat, altor ministere și agenții relevante, precum și din experți naționali și/sau internaționali în cele patru domenii prioritare.

„Cele mai bune proiecte vor beneficia de finanțare pentru modernizarea și dotarea sălilor de studii, laboratoarelor și centrelor de cercetare. Valoarea totală a programului este de 24,7 milioane de euro. Suma maximă de care va putea beneficia o instituție de învățământ superior este de 2,15 mln de euro, iar un colegiu pedagogic de 900 mii de euro”, indică Ministerul Educaţiei.

Acest program de investiții se încadrează în Proiectul „Învățământul Superior din Moldova” implementat în perioada 2020-2025 de Ministerul Educației și Cercetării cu suportul financiar al Băncii Mondiale. Programul prevede intervenții sistemice în domeniile îmbunătățirii calității, finanțării și managementului învățământului superior.

Foto: MEC 

img21009660

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!