ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a avut la Bruxelles o întrevedere cu președintele Consiliului European

16:41 | 15.12.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 dec. /MOLDPRES/. În cadrul vizitei la Bruxelles, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Charles Michel, președintele Consiliului European. Șefa statului i-a mulțumit pentru susținerea de care țara noastră a beneficiat din partea instituțiilor europene și a statelor membre ale UE, relatează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al instituției prezidențiale, în cadrul discuțiilor, președinta Maia Sandu a apreciat implicarea personală a lui Charles Michel în promovarea cooperării între UE și țările Parteneriatului Estic, și sprijinul constant pe care îl oferă autorităților Republicii Moldova în realizarea agendei noastre de reforme.

„Președintele Michel m-a asigurat de sprijinul său deplin pentru agenda noastră de transformare internă, pentru a ne putea consolida capacitățile și a ajuta, astfel, țara noastră în aceste zile pline de provocări”, a subliniat Maia Sandu.

Interlocutorii au mai discutat despre planurile și prioritățile Republicii Moldova pentru anul 2022, despre căile de a valorifica într-un mod cât mai eficient ajutorul acordat de UE și despre noile oportunități de finanțare oferite țărilor din Parteneriatul Estic.

Foto: Președinție

img21009668

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!