ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul Municipal Chișinău a mărit taxele locale

18:40 | 15.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 15 dec. /MOLDPRES/. Consiliul Municipal Chișinău a votat astăzi, cu 38 de voturi, pentru majorarea taxelor locale în 2022 cu 3,8 la sută, cifra reprezentând rata inflației în anul 2020, transmite MOLDPRES.

Potrivit reprezentanților Primăriei Chișinău, mărirea taxelor locale a fost motivată de creșterea ratei inflației în anul 2021. „Majoritatea experților din USAID, cu care a colaborat autoritatea publică locală la elaborarea noilor taxe, au subliniat că în contextul actualei creșteri a inflației în Republica Moldova, taxele locale trebuie ajustate la valoarea ratei inflației existentă în anul 2020”, a declarat șefa Direcției generale finanțe a municipiului Chișinău, Olesea Pșenițchi.

În același timp, Pșenițchi a subliniat că această majorare a fost consultată cu mediul de afaceri din municipiul Chișinău. “Povara fiscală pentru întreprinderile din domeniul HoReCa va fi redusă la jumătate în cazul în care municipiul Chișinău va intra în cod roșu de alertă de sănătate”, a specificat oficialul.

În acest moment, rata inflației este de peste 12 la sută. Experții fiscali au estimat că, în anul 2022, rata inflației va depăși 14 la sută.

img21009671

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!