ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va primi 150 de milioane de euro de la BEI pentru modernizarea drumurilor

18:49 | 15.12.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 dec. /MOLDPRES/. În marja participării la Summit-ul Parteneriatului Estic, viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a semnat astăzi în numele Guvernului Republicii Moldova și în prezența președintelui Maia Sandu contractul de finanțare cu Banca Europeană de Investiții, în cadrul căruia țara noastră va primi un împrumut de până la 150 de milioane de euro pentru realizarea Proiectului „Moldova drumuri IV", comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al MAEIE, semnarea contractului de finanțare este rezultatul negocierilor purtate de către vicepremierul Andrei Spînu și oficialii din cadrul Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

„Pășim pe o finanțare concretă pentru drumuri bune cu sprijinul partenerilor europeni care ajută la dezvoltarea rețelei de infrastructură și conectivității cu beneficii pe termen lung atât pentru comunitățile locale, cât și pentru agenții economici care vor putea să transporte mărfurile mai rapid și eficient”, a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

În cadrul proiectului vor fi reabilitate, modernizate şi extinse peste 150 de km de drumuri și elaborate studiile de fezabilitate şi a documentației de proiect pentru alte sectoare de drum național prioritare.

Foto: MAEIE

img21009674

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!