ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În capitală are loc o conferință științifică dedicată dezvoltării orașului

10:31 | 16.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. În perioada 16-17 decembrie, la Centrul Industriilor Creative Artcor, are loc o conferință științifică dedicată urbanismului în cadrul căreia se vor discuta posibile modalități de dezvoltare a municipiului Chișinău, transmite MOLDPRES.

Conferința „Vision of Chișinău" este un forum dedicat dezvoltării capitalei, la care participă arhitecți, urbaniști, artiști, istorici, reprezentanți ai societății civile și ai autorităților locale. Aceștia vor susține scurte prezentări în care își vor prezenta viziunea asupra viitorului Chișinăului.

Scopul conferinței este de a forma o viziune amplă și cuprinzătoare despre capitală ca o metropolă comodă și modernă.

În cadrul evenimentului primăria va prezenta Strategia de dezvoltare socio-economică și teritorială a municipiului Chișinău, care conține un șir de acțiuni recomandate pentru a fi realizate până în anul 2030.

La procesul de elaborare a strategiei au fost implicați reprezentanți ai Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare a primăriei, experți ai unor companii, dar și Fundația „Centrul pentru Dezvoltare a Chișinăului".

Foto: independent.co.uk

img21009681

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!