ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației și Cercetării

10:03 | 16.12.2021 Categorie: Comunicate

Lansarea Campaniei de informare privind oportunitățile Programului Erasmus + în Republica Moldova 

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. O Campanie de informare dedicată oportunităților Programului Uniunii Europene Erasmus + în contextul Apelului de proiecte 2022 a fost lansată la 15 decembrie 2021 de Ministerul Educației și Cercetării, în comun cu Oficiul Național  Erasmus +.

În cadrul Campaniei de informare se vor desfășura o serie de evenimente, atât online, cât și off-line, la care vor fi prezentate proiectele și acțiunile Erasmus+, eligibile pentru instituțiile de învățământ superior și profesional tehnic, precum și pentru tinerii din Republica Moldova. Sesiunile de informare vor avea loc în perioada decembrie 2021- februarie 2022.

Prezentă la eveniment, Adriana Cazacu, Secretar de Stat al MEC, a încurajat reprezentanții mediului academic să fie activi, să identifice noi parteneri pentru a construi parteneriate interesante și durabile cu universități din țară și de peste hotare.

Oficialul, de asemenea, a menționat că Apelul anului 2022 în cadrul Erasmus + are o importanță deosebită prin faptul că va oferi oportunități și pentru instituțiile de învățământ profesional tehnic din țară prin intermediul proiectelor de Consolidare a Capacităților în Învățământul Profesional Tehnic.

Începând cu anul curent este implementată cea de-a doua fază a Programului Erasmus + pentru perioada 2021-2027. Bugetul noului Program este de 26,2 miliarde euro, comparativ cu 14,7 miliarde euro pentru perioada 2014-2020. Acest buget va fi completat cu aproximativ 2,2 miliarde euro din instrumentele externe ale Uniunii Europene. Astfel, noul Program Erasmus+ deschide oportunități pe plan internațional pentru circa 12 milioane de persoane, comparativ cu 4 milioane de persoane, beneficiari ai perioadei anterioare. 

În perioada 2014-2020, Programul Erasmus + a avut un impact major asupra sistemului de învățământ superior din Republica Moldova prin implementarea a peste 600 de proiecte de Mobilitate Internațională de credite, a 21 de proiecte de Consolidare a Capacităților în Învățământul Superior și a 22 de proiecte Jean Monnet.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!