ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile din Donduşeni au dezbătut problema dezvoltării rurale la o masă rotundă

12:51 | 16.12.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. Consiliul raional Donduşeni a găzduit ieri prima masă rotundă, organizată în cadrul proiectului „ReGândește Moldova Rurală”, transmite MOLDPRES.

Potrivit Svetlanei Rotaru, vicepreşedinte al raionului, la eveniment au participat funcţionari publici, specialiști din diferite domenii de activitate, primari, care au făcut un schimb de opinii privind dezvoltarea localităţilor rurale din ţară, în special din raion. Participanţii au constatat că este nevoie de o schimbare a percepției și conceptului despre dezvoltarea rurală în Republica Moldova, astfel încât “să aibă de câştigat cetățenii de la sate”.

Discuțiile și dialogul, ghidate de Natalia Zaiaț, administratoarea AO „Bunăvoință-Sudarca”, au fost bazate pe date și evidențe privind realitățile și necesitățile dezvoltării rurale în țara noastră, și nemijlocit, în localitățile din raionul Dondușeni.

Activitatea face parte din proiectul „ReGândește Moldova Rurală”, implementat de Institutul pentru Inițiative Rurale (iRi) și partenerul local AO „Bunăvoință-Sudarca”, cu sprijinul Ambasadei SUA în la Chișinău.

Proiectul se implementează în perioada iunie 2021 – iulie 2022 şi are scopul să schimbe/actualizeze percepția și conceptul despre dezvoltarea rurală în Moldova în vederea încorporării și instituționalizării cooperării dintre administraţia publică locală și grupurile civice locale. Proiectul va invita reprezentanți ai societății civile, Guvernului și alți actori, să adopte o înțelegere mai largă a dezvoltării rurale, în special în ceea ce privește cooperarea cu societatea civilă și cetățenii locali, creând în același timp oportunități pentru comunitățile locale și regionale (ONG-uri, grupuri profesionale, oficiali guvernamentali, primării, birouri de dezvoltare regională și experți) pentru a interacționa și a dezbate această temă.

Foto: Consiliul raional Donduşeni

img21009690

img21009690

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!